Nieuws
neumunster 1
Op uitnodiging van Dr. Med. Tim Heyne, verbonden aan de Georg-August-Universität in Gottingen, Duitsland heeft Rifra-Instructions meegewerkt aan een wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende soorten redtechnieken binnen de Technische Hulpverlening bij verkeersongevallen. Gedurende drie jaar zijn er verschillende technieken getest. In de laatste fase van het onderzoek is vooral gekeken naar de standaardtechniek en een complete nieuwe methode, Kettingredding. Deze methode van redden komt vooral voor in de Scandinavische landen. Rifra die een nauwe samenwerking heeft met Weber Rescue uit Duitsland en voor deze firma de kettingredding instrueert op de Rescue Days was het een uitgelezen moment om hier aan mee te doen.


neumunster 5
Het onderzoek heeft plaatsgevonden bij DEKRA Neumünster in Duitsland. De DEKRA beschikt over een crash-test baan waar diverse testen of reconstructies worden gedaan op het gebied van ongevallen met voertuigen. Dit maakte het mogelijk om 8 voertuigen van het zelfde merk, type en bouwjaar op de zelfde manier te laten crashen. Door dit mogelijk te maken is er een goed beeld ontstaan tussen de twee redtechnieken. De uitkomst van het onderzoek zal begin 2017 bekend gemaakt worden.

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
kunt ons bereiken via:
Tel: 06 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days Brasil 2018

Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018

Training in Wuppertal

Training in Wuppertal Training in Wuppertal Training in Wuppertal Training in Wuppertal

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Utrecht door heel Nederland als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.
frans van maurik

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.