Nieuws

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Door de toename van het vele verkeer neemt ook de vervuiling toe. De voertuigindustrie staat wat dat betreft ook niet stil. De uitstoot van CO² is één van de onderwerpen, waarvan de autoindustrie een speerpunt maakt. Schonere auto's op de markt brengen, die steeds aantrekkelijker worden om te kopen.

Hierdoor zie je steeds meer autofabrikanten, die voertuigen op de markt brengen met een alternatieve brandstof of de zogenaamde hybride voertuigen. Hybride voertuigen zijn voertuigen, die gebruik maken van twee verschillende aandrijvingen, bijvoorbeeld een brandstofmotor en een elektromotor. Bij deze voertuigen treffen we ook een accupakket aan. Naast deze varianten zijn er ook volledige elektrische auto's. Alternatieve brandstoffen zijn o.a. aardgas, LPG en waterstof. Al deze mogelijkheden zijn ervoor bedoeld om het milieu schoner te houden. Dat er dus steeds meer hybride, elektrische voertuigen en voertuigen met een alternatieve brandstof op de wegen komen, is dan ook niet vreemd.

Opel Ampera

Hybrid

opel ampera

 

Mini Mine E

 Volledig elektrisch aangedreven

mini e

Hyundai

Brandstofcel: waterstof

hyundai 35

                                 Opel Zafira CNG

                         Compressed Natural Gas

opel zafira

Voor veel brandweerlieden is een THV-inzet met dit soort voertuigen nog onbekend terrein en heerst angst voor het hoogspanningsgedeelte, wat deze voertuigen bezitten. Vergelijkbaar met de intrede van airbags in voertuigen. Door de onbekendheid zijn er misschien wel verkeerde keuzes gemaakt bij een THV-inzet. Om de angst voor voertuigen met een alternatieve brandstof of elektrische en hybride voertuigen weg tenemen is het verstandig hierover geïnformeerd te worden.

Rifra-instructions is druk bezig met het maken van een instructie over dit soort voertuigen. De instructie geeft inzicht in het type voertuig en welke alternatieve brandstoffen er zijn of welke combinaties mogelijk zijn. Verder komen er vuistregels aanbod over hoe op veilig te treden bij dit soort voertuigen die betrokken zijn bij een ongeval. ook wordt er aandacht besteed aan het Crash Recovery System (CRS) van de firma Moditech. Zonder een goed data systeem is het bijna onmogelijk om alles over dit soort voertuigen helder te krijgen.

                                                                                      Crash Recovery System

                                                                                     tablet CRS

Vanaf september 2013 is het mogelijk om op de instructie in te schrijven. Wilt u meer weten over deze instructie neem dan gerust contact met ons op.

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
kunt ons bereiken via:
Tel: 06 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days Brasil 2018

Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018 Rescue Days Brasil 2018

Training in Wuppertal

Training in Wuppertal Training in Wuppertal Training in Wuppertal Training in Wuppertal

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Utrecht door heel Nederland als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.
frans van maurik

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.