Home

Ervaar het verschil met Rifra Instructions

Rifra is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen. Het bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is hij werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.

Rifra is de geschikte partner als het gaat om opleiden, bijscholen en trainen van brandweerpersoneel ten aanzien van de technische hulpverlening bij verkeersongevallen.

ervaar het verschil pagina 1

De ervaren instructeur Frans van Maurik leert de cursisten met een nieuwe blik te kijken naar het gereedschap. Met bruikbare aanwijzingen kunnen de deelnemers direct met praktijkoefeningen aan de slag. ‘Ervaar het verschil’ is dan ook het motto van Rifra Instructions.

Instructies vinden plaats op de locatie van de opdrachtgever en met het gereedschap dat binnen de organisatie wordt gebruikt. De mogelijkheid bestaat om deze instructies in te plannen op de eigen oefenavonden.

Veranderingen

Het is belangrijk om het personeel goed geschoold te houden. Door veranderingen binnen de auto industrie ten aanzien van materiaalsoorten en veiligheidsvoorzieningen is het nodig om de huidige werkmethoden, spreid- en kniptechnieken aan te passen.

Verder vragen ook veranderingen binnen de (ambulance)hulpverlening om andere inzettechnieken binnen de technische hulpverlening.

Om op de hoogte blijven van de veranderingen werkt Rifra Instructions nauw samen met Weber Rescue Nederland en Weber Hydraulik Duitsland. Rifra beschikt verder over een groot netwerk aan instructeurs in Duitsland, Frankrijk en Amerika.

Instructies

De instructies die Rifra verzorgt in het kader van de technische hulpverlening:

  • Personenvoertuigen
  • Vrachtwagens
  • Kleine transportvoertuigen
  • Trainer-trainer technische hulpverlening
  • Alternatieve brandstoffen en/of aandrijving
  • Manschap A opleiding kerntaak 2 technische hulpverlening (Veiligheidsregio Utrecht)
  • Rifra levert ook cursussen op maat
 
rifra instruction auto

Cursusinformatie

Rifra Instruction en Weber Rescue

weber rescue rifra instructions links

Een gouden combinatie


Lees verder weber test

Contact informatie

Ons adres:
Toscalaan 32
3438 CW Nieuwegein
U kunt ons bereiken via:
Tel: +31 (0)6 51 82 62 09
of via het contactformulier
knowledge is only powerfull when you share it

Laatste Fotoalbums

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan Rescue Days 2019 Nagaoka Japan

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A. Gereedschapsinstructie voor het personeel van G.P.H.A.

Over Rifra Instructions

Rifra Instructions is vanaf 2007 actief op het gebied van de technische hulpverlening bij ongevallen met voertuigen.

Ons bedrijf werkt vanuit Nieuwegein door heel Nederland en daar buiten, als het gaat om scholing van onder andere brandweerpersoneel. Rifra Instructions staat onder leiding van Frans van Maurik. Vanaf 1986 is Frans van Maurik werkzaam bij de Brandweer Utrecht, nu Veiligheidsregio Utrecht.


2020 over rifra 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.